Fotoreportage van een behendigheidswedstrijd (agilitywedstrijd)

Op een mooie zonnige dag ben ik een fotoreportage gaan maken van een behendigheidswedstrijd van AKC Waterland in Purmerend. Ik was vroeg aanwezig, maar alle hondenbezitters waren er nog vroeger. Ik ben eerst het terrein gaan verkennen om te bepalen waar ik de beste foto’s zou kunnen gaan maken. Intussen sprak ik met diverse hondeneigenaren over hun honden en wat zij van deze dag verwachten.

Gezelligheid alom

Iedereen had zich goed geïnstalleerd. Mensen die vaker aan dit soort evenementen deelnemen, hebben vaak een tent, tafels en stoelen en natuurlijk een plek voor de hond of honden bij zich. Het geheel zag er kleurrijk en gezellig uit. Het was de dagen ervoor geen mooi weer geweest, dus iedereen was in opperbeste stemming dat het er die dag zonnig uit zag en de temperatuur ook aangenaam was.

Foto’s maken tijdens de wedstrijd

Zoals gebruikelijk was de wedstrijd onderverdeeld in diverse klassen. Toen het een en ander begon, heb ik me op een strategische plek opgesteld om mijn eerste foto’s te nemen. Ik wilde eerst wat foto’s nemen waarop je een deel van het terrein kon zien. Later wilde ik wat meer gaan inzoomen op de individuele prestaties van de honden.

Ik vind het erg leuk dat deze behendigheidswedstrijden voor alle soorten honden worden georganiseerd. Dat geeft mij als huisdierfotograaf ook de mogelijkheid om allerlei soorten honden te fotograferen. Als ik niet specifiek voor een bepaald doel ben ingehuurd als huisdierfotograaf loop ik op dit soort dagen ook wel gewoon rond om portretten van huisdieren te maken. Maar ook als ik daar wel aanwezig ben als de officiële huisdierfotograaf zijn er best momenten waarop ik de dieren op een ander moment dan tijdens de wedstrijd kan fotograferen.

Plezier tijdens de wedstrijd

Behalve de prestaties van de honden wil ik ook zeker het plezier van mens en dier vastleggen, want de meeste honden vinden zo’n behendigheidswedstrijd ontzettend leuk en dat straalt ervan af.

Thuis wacht een hoop werk

De wedstrijd duurde tot de namiddag en ik ben moe maar zeer voldaan naar huis gegaan om de vele foto’s die ik gedurende de dag had gemaakt, te gaan bewerken. Daar besteed ik veel werk aan voor het mooiste resultaat.

Doe je wel eens mee met een behendigheidswedstrijd?

Laat me dan weten wat voor hond je hebt, waar je wel eens meedoet en hoe je dit ervaart

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.