Voorjaarswandeling en Open Dag Dierenasiel

Wandeling voor honden uit het dierenasiel en ex-asielhonden

Regelmatig organiseert het dierenasiel SDO Haarlemmermeer een wandeling voor honden uit het asiel en geadopteerde honden. De honden uit het asiel worden door vrijwilligers en vast personeel begeleid. Baasjes die in het verleden een hond hebben geadopteerd, kunnen zich hiervoor inschrijven. Natuurlijk zijn honden die niet uit het asiel komen ook van harte welkom.

Honden uit het asiel goed te herkennen tijdens de wandeling

Tijdens de wandeling zijn de honden uit het asiel te herkennen aan het “Ik zoek Baas” op een doek die aan de halsband is vastgemaakt.

Doel van de wandeling

Natuurlijk is het voor de honden uit het asiel fijn om met de wandeling mee te gaan, maar het doel van de wandeling is een ontmoeting met mogelijke nieuwe baasjes. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen de begeleiders aanspreken om vragen te stellen. Het vaste personeel is op de hoogte van ieder detail van het dier. Zij kunnen dan ook helpen om een goede en verantwoorde keus te maken.

Op de foto vastleggen van de gebeurtenis

Zoals velen wel weten, ben ik vrijwilliger bij dit asiel en maak ik meestal de foto’s van de katten die op de website komen om geplaatst te worden. Dit keer werd ik gevraagd om deze voorjaarswandeling vast te leggen. Uiteraard doe ik dat met plezier en hoop ik dat het weer helpt om dieren een mooie toekomst te geven.

Foto-impressie

Hierbij een kleine foto-impressie van de wandeling. Dit blog verschijnt helaas veel later dan de bedoeling was. De meeste honden uit het asiel, die meeliepen hebben inmiddels een fijn nieuw thuis, behalve Noah. Deze lieve jonge Amerikaanse Bull heeft een duidelijke leider nodig en droeg tijdens de wandeling een muilkorf. Dat is echter niet omdat hij vals is. Inmiddels zijn er natuurlijk ook weer nieuwe dieren helaas in het asiel beland. Ga dus vooral eens kijken bij dit geweldige asiel, waar de dieren goed worden voorbereid op een nieuw leven. Voor de honden: https://sdo.dierenbescherming.nl/asieldieren/honden en voor de katten: https://sdo.dierenbescherming.nl/asieldieren/katten.

Kijkje achter de schermen

Wil je eens op een leuke en ontspannen manier een kijkje nemen in dit asiel, kom dan naar de Open Dag op 8 oktober 2016.

Mooie prijzen tijdens de loterij

Het belooft een afwisselende dag te worden met een braderie en een aantal demonstraties. In de loterij kun je naast een aantal andere prijzen een fotoreportage van je huisdier of paard winnen. Deze fotoreportage wordt door mij gedaan en duurt een uur (bij je thuis of op stal) en je krijgt ook nog een mooie A4 print. Een goede reden toch om even langs te komen?

Ben je zelf vrijwilliger voor een dierenorganisatie?

Vrijwilliger zijn geeft mij een ontzettend goed gevoel. Het idee een klein beetje verschil te maken voor dieren die het nu eenmaal niet getroffen hebben, geeft mij veel voldoening. Als je zelf iets doet voor een dierenorganisatie, laat me weten wat het voor jou doet in een reactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.