Fotoshoot Vereniging Herders en Berghonden

Ik was aanwezig bij de kampioensclubmatch van de Vereniging Herders en Berghonden om foto’s te maken. Deze vereniging biedt onderdak aan 14 verschillende rassen uit Zuid- en Oost-Europa en Azië. Hoewel het dus allemaal herders en berghonden waren, was het verschil tussen de rassen enorm. Er waren kleine honden tot hele grote honden. Er waren gladharige honden en honden met juist heel veel haar. Er was dus heel wat te fotograferen, zowel in de ring als daarbuiten. Het was bovendien een prachtige dag. Dat geeft weliswaar wat problemen met hard licht, maar de sfeer op zo’n dag wordt er wel beter op en ik verzin er altijd wel iets op.

Fotograferen bij de ring

Na eerst wat rondgelopen te hebben, heb ik een heel goed plaatsje gevonden op een bankje bij de ring. Het bankje was laag, hetgeen mij de mogelijkheid gaf de honden goed op ooghoogte te kunnen fotograferen. Jammer genoeg was de ring best klein, waardoor er vaak een situatie ontstond dat de honden te dicht op elkaar zaten om mooie foto’s te maken. Maar als huisdierfotograaf vind je daar altijd wel een oplossing voor. Ik fotografeer in dat soort situatie graag met een lange telelens, waardoor de achtergrond wat waziger wordt en je een dier wat gemakkelijker kunt isoleren.

Portretten maken

In de pauzes ben ik wat gaan rondlopen en heb ik geprobeerd van de diverse rassen wat portretten te maken. Door met de eigenaren te praten, kreeg ik ook wat informatie over het karakter van de desbetreffende hond. Eigenaren vinden het bovendien altijd leuk om over hun dier te praten. Dat schept een band en ik ben ervan overtuigd dat het resultaat van de portretsessie dan ook beter wordt.

Steeds meer weten over mijn onderwerp

Dat rondlopen over het wedstrijdterrein geeft mij nog een ander voordeel. Hoewel ik mijn hele leven over dieren gelezen heb en ik mag zeggen dat ik best wel wat kennis heb opgedaan in al die jaren, blijf ik mijn kennis ook steeds uitbreiden. Door met allerlei mensen te praten krijg ik wat meer inzicht in de ins en outs van een specifiek ras en dat geeft mij de mogelijkheid me als huisdierfotograaf nog meer in mijn (toekomstige) klanten in te leven en hen iets extra’s te geven.

Heb je zelf een hond?

Wat voor hond heb je en ga je ook wel eens naar een keuring? Laat me weten wat jouw ervaringen zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.