Foto’s maken bij de Stichting Help De Zwerfkat in Uithoorn

Als echte dierenliefhebber heb ik al een hele tijd geleden een kat geadopteerd van de Stichting Help De Zwerfkat in Uithoorn. Regelmatig organiseert deze stichting een middagen voor de adoptieouders en open dagen voor andere belangstellenden.

Accommodatie voor de katten

Helaas was het mij nog nooit gelukt een van deze dagen of middagen bij te wonen, maar nu had ik besloten er naartoe te gaan en het overtrof echt al mijn verwachtingen. Er wonen hier ongeveer zeventig katten permanent, omdat dit katten zijn die niet meer ergens geplaatst kunnen worden om diverse redenen. De grote achtertuin is omheind als een grote kooi, zodat de katten er niet uit kunnen. Als je tuin binnen wilt gaan, ga je door een soort sluis, zodat de katten ook niet kunnen ontsnappen, als er eentje toch per ongeluk door de deur glipt. In de tuin is een gedeelte overdekt en overal staan lekkere mandjes en speeltoestellen. Plastic schelpen die normaliter gebruikt worden als zandbakjes voor kinderen, doen hier dienst als kattenbak. De grote schuur is omgebouwd tot overdekt en verwarmd kattenverblijf. Ook hier zijn allerlei plekken voor de katten om ergens te liggen, van bedden (de matrassen zijn wijselijk van een plastic hoes voorzien (onder een andere hoes, die voor de katten prettig aanvoelt) tot een klimtoestel, waar weer plekjes om te liggen zijn gecreëerd. In deze ruimte staan ook een paar kooien. Deze zijn bedoeld voor katten die tijdelijk even opgehokt moeten worden, bijvoorbeeld na een operatie. Verder was het overal brandschoon. Je rook nergens een kattenbaklucht. Ik vind dat een hele prestatie met zoveel katten.

Het welkom voor adoptieouders

De adoptieouders kwamen druppelsgewijs binnen. Er was een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Je kon overal vrij rondkijken en al gauw ontstonden er gesprekken, uiteraard vaak over dieren en de katten in het bijzonder. Sommige mensen hadden lekkere dingen voor de katten bij zich en sommige mensen werden al door de katten herkend.

Foto’s maken

Als huisdierfotograaf zorg ik er altijd voor dat ik bij het bezoeken van dit soort dagen een camera bij me heb. Ik neem dan  meestal een 17-55mm objectief en een 70-200mm of 70‑300mm objectief mee. Ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan foto’s te maken van de diverse katten. Dat was overigens geen gemakkelijke opgave. Er liepen natuurlijk diverse mensen rond, de katten lagen niet altijd op een plek waar voldoende licht was en flitsen doe ik liever niet bij dieren en als een kat er wel voordelig bij lag, dan was de achtergrond niet altijd even mooi. Toch ben ik naar huis gegaan met een aantal mooie portretten. Uiteraard heb ik de mensen van de stichting aangeboden dat ze deze foto’s mogen gebruiken.

Ben je een kattenliefhebber?

Laat me dan weten waarom je katten leuk vindt en of je zelf een kat hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.